Η Ιστορία του NESCAFE

Οι απαρχές της διάσημης μάρκας του καφέ μας, χρονολογείται από το 1930, όταν μια ομάδα Βραζιλιάνων τραπεζιτών ζήτησε από τη Nestlé να βοηθήσει στην εξεύρεση τρόπου αύξησης της κατανάλωσης καφέ και μείωσης του τεράστιου πλεονάσματος παραγωγής καφέ στη Βραζιλία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1920, οι τιμές του καφέ ήταν στο κατώτατο σημείο και μερικές φορές ο καφές ήταν αρκετά καλός για να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο. Οι Βραζιλιάνοι τραπεζίτες ήθελαν να αναπτυχθεί ένας δημοφιλής καφές που θα μπορούσε να καταναλωθεί όπου ένα φλιτζάνι καφέ κατά τα άλλα δεν ήταν τόσο εύκολα διαθέσιμο. Από αυτό προήλθε η ιδέα ενός διαλυτού καφέ σε μορφή κύβων ή δισκίων. Αυτό υποτίθεται ότι θα ενίσχυε τις πωλήσεις χωρίς να βλάψει την παραδοσιακή μορφή κατανάλωσης καφέ, αλλά αντί να τον κάνει πιο δημοφιλή.

 

Μετά από επτά χρόνια ανάπτυξης από τον χημικό Dr. Max Morgenthaler, γεννήθηκε ο NESCAFÉ. Το πρωτοποριακό ρόφημα εισήχθη τελικά στον κόσμο την 1η Απριλίου 1938.

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έγινε το βασικό ποτό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και, από τότε, η δημοτικότητά του πραγματικά απογειώθηκε. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, ο καφές ήταν το «in» ποτό για τους νέους rock’n’rollers που συρρέουν στα νέα καφέ μπαρ σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Από γενιά σε γενιά, η δημοτικότητά του συνέχισε να αυξάνεται, χάρη στην ακλόνητη δέσμευση της NESCAFÉ στην απόλαυση και την ευκολία της παρασκευής ενός υπέροχου φλιτζάνι καφέ.

Εκπληρώνοντας αυτή την υπόσχεση, μάθαμε επίσης την ανάγκη για συνεχή βελτίωση και ανανέωση. Καθώς οι καιροί άλλαξαν, άλλαξαν και τα γούστα και κάθε νέα γενιά επιδιώκει να ξεχωρίσει από τους γονείς της. Αυτή η συνεχής εξέλιξη είναι που κάνει τον ρόλο του NESCAFÉ στη ζωή των ανθρώπων τόσο συναρπαστικό, δημιουργικό και ικανοποιητικό.

Σήμερα, περισσότερα από 5.500 φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ NESCAFÉ καταναλώνονται κάθε δευτερόλεπτο με διαφορετικές ποικιλίες που καλύπτουν διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις σε όλο τον κόσμο. Και κάθε φλιτζάνι είναι γεμάτο με πάνω από 75 χρόνια απίστευτης κληρονομιάς.

Tags: , , 0commentsΚατ:EviaDelivery

Άφησε ένα σχόλιο