Η Ιστορία του ESPRESSO

Στη σύγχρονη εποχή, ο καφές καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και είναι το πιο νόστιμο ρόφημα που τροφοδοτείται με ενέργεια διατίθεται σε όλα τα σχήματα και μεγέθη.
Ο εσπρέσο είναι ένα πολύ δημοφιλής καφές και ενώ το παρασκεύασμα είναι μικρό σε μέγεθος, έχει άφθονο γούστο καθώς είναι καθαρός καφές.
Αφιερώσαμε χρόνο για να ερευνήσουμε την ιστορία του εσπρέσο για να ανακαλύψουμε πώς το ποτό που γνωρίζουμε σήμερα κατέληξε στα φλιτζάνια μας.

Στην απλούστερη μορφή του, ένας εσπρέσοείναι ουσιαστικά ένας δυνατός μαύρος καφές που έχει παρασκευαστεί υπό έντονη πίεση.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ESPRESSO

Έχει γίνει κάποια συζήτηση ως προς το πού προέκυψε για πρώτη φορά ο εσπρέσο, οπότε είμαστε εδώ για να βάλουμε τα ρεκόρ. Ο καφές ήταν ήδη ευρέως απολαμβανόμενος από πολλούς Ιταλούς, επειδή το προϊόν μεταφέρθηκε στη χώρα κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης.
Ο εσπρέσο εφευρέθηκε στη Βενετία της Ιταλίας στις αρχές του 20ου αιώνα . Το ποτό δημιουργήθηκε από τον επιχειρηματία Luigi Bezzera , ο οποίος πειραματιζόταν με τον καφέ για να δει πώς θα μπορούσε να φτιάξει την παρασκευή του πιο γρήγορα.

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΣΠΡΕΣΟ

Γρήγορα στο 1938, και μπορούμε να δούμε πώς δημιουργήθηκε το ποτό εσπρέσο που απολαμβάνουμε σήμερα. Ο Achille Gaggia , ένας εφευρέτης, δημιούργησε τη μηχανή που θα μπορούσε να αυξήσει την πίεση του ατμού από 1,5-2 ατμόσφαιρες σε 8-10 ατμόσφαιρες.

Το μηχάνημα χρησιμοποίησε ένα μοχλό ελατηρίου-εμβόλου για να αυξήσει περαιτέρω την πίεση του νερού στο λέβητα. Η διαδικασία θα λειτουργούσε όταν ο barista τραβούσε προς τα κάτω τον μοχλό του ελατηρίου-εμβόλου καθώς αυτό θα αύξανε τη δύναμη του νερού μέσα στον κύλινδρο. Στη συνέχεια, η μηχανή θα άρχιζε να ρίχνει τον εσπρέσο, χωρίς καμένη, πικρή γεύση που ήταν τέτοιο θέμα με τα προηγούμενα μοντέλα.

Tags: , , 0commentsΚατ:EviaDelivery

Άφησε ένα σχόλιο